cepat klik..blink ..blik..yeeeea

Pengikut setia mama farrah putri

Tuesday, February 17, 2015

SHOPPING BARANG BABY .. 31Week dah abis shopping barang baby

SHOPPING BARANG BABY .. 31Week dah abis shopping barang baby

top - up barang-barang yg tak ada je..
barang kakak imani mcm breast pump semua dh letgo..
baju memang tak boleh  la nak diturunkan sebab kakak imani ni kurus sgt, pakai baju sampai lunyai..lagi pon sian adik...patut dapat yg baru.. tiap kali pi shooping barang amikla 2-3 helai baju...lagipon semenjak pregnant memang balik keje selalu sama-sama & makan siap2 kat luar..memang dh lama tak masak..so memang ade je la peluang nak membeli kannn (~alasan)
newborn checklist barang-barang baby kita updaye lenkali ye... 
nak combine sekali dgn brg kakak imani sebab entry lama ilang gambar-gambarnye..

kakak & barang2 baby, nak cari lemari or kabinet baby shopping 2015

ni barang-barang kakak dulu shopping tahun 2010
heeew shopping therapy..
tq aa dah boleh basuh baju baby ye & kemas bag mama & baby..
baju & barang kakak masa kecik pon mama dah siap basuh & kemas.
Alhamdullilah..
breastpump pon papa dah beli.
so sweet my buchuk husband
dia nak beli jam.. kita diam je..
tetiba dia tanya nak tak breastpump #medelaswing
wow... tq laling., siap hantar ke opis.. im crush on u...
walaupun tak lomantik sweet talker macam lelaki lain.. u tatap di hati i..
bukan senang nak dapat en suami nak beli breastpump sorang2 kat kedai baby...
love u sbb selalu support mybreastfeeding journey

berbaloi set ni beli kat one baby world..papa beli sensorang..pandai pilih amik set


next entry boleh la update checklist baby... wehuuuuuu

Friday, January 9, 2015

2015 awal tahun yang mengecewakan

tahun 2014 
tahun pregnant
mungkin disukat prestasi kerja turun
walaupun ada increment
tapi...

dah masuk 7 tahun di sini
masih setia berkhidmat
tapi kita dah cuba sedaya upaya
rezeki di beri dengan imbuhan cara lain
bersyukurlah
mungkin sudah tiba masa dijemput ke sana
rezeki juga namanya kan
-ALHAMDULLILLAH-



Wednesday, December 17, 2014

DISEMBER 2014 - IMANI & BAKAL ADIK WEHUUUUU

lama sangat tak update belog...
lama husband tak buat cupcake..
lately just share moment dalam ig & status fb sahaja..
kawan2 mana yang dekat tahula aktiviti kami...

Alhamdullillah..
pregnant kali ke 3
untuk anak ke 2
dah masuk week 22
In Sha Allah due hujung April 2015

nih masa dh 21 week..
berat naik dgn jayanya dh cecah 66kg...
fuhh

Alhamdullillah
urusan imani nak masuk pre-school pon selesai...
yuran dh settle
fuhh baru merasa mcm mana orang ade anak nak masuk sekolah
yuran je dh lbh 2k kalah yuran i masuk u dulu tau
tu siap baju & beg
kasut kena pulak beli kasut putih.. susahnya nak carik saiz petit macam imani ni
sama  susah carik size kasut mcm mama
stationary nasib la hadiah birthday & atok dah beli..
tinggal tambah sikit
masa register
betapa excitednya budak ni bila cikgu call dah boleh amik uniform.. masa kat school tadi muka tak cukup darah je jumpa cikgu2
tahun depan memikir yuran bulanan tadika, transport, & baby sitter belah petang...
nanti adik keluar pulak..
+- RM1k.. 
pergh baru 2 anak..
mcm tak caya je kan..
dulu mak2 kita tak keje pon..
tadika pon tadika kemas je...
tak belajar apa..
main2 je tahu..
makan..
sekarang tgk budak nak naik darjah 1 pon ade ujian saringan..
dasyat..

dulu baca je blog orang ..status orang..ngomel bila nak masuk sekolah..hujung tahun..
pening  kepala...
nasib dh standby awal..
mama papa bukan jenis ade bonus hjg tahun pon..
maka kena ler jimat cermat

moga ada rezeki lebih tahun depan
kata orang
kata orang la
setiap anak ada rezeki masing-masing

ALHAMDULLILLAH
ALHAMDULLILLAH
ALHAMDULLILLAH
time makan je nak amik gambo..dah jadik habit

time makan je nak amik gambo..dah jadik habit

ni dlm 19week rasanya pi kenduri dekat pagoh 


time makan je nak amik gambo..dah jadik habit



masa ni mama baru 12week
big hero 6 pon best







hahaha nanti dah ada baby baru.. cuti la tgk movie dlm 2-3 tahun agaknya kan

masa tgk movie paddington bear...mmg bestlaa

nih br jumpa paksu redeem hadiah paksu balik dr london
 




pic masa hari raya lepas.. ada yang teselit.. kenangan mama pregnant ke3




nih mama pregnant dalam minggu 8-9 .. mengidam nasi daun pisang.

ni masa 18week ..mengidam makan sushi..leh kata berkali-kali




nih masa week 20.. kat JBCC.. kan dah kata mostly bergambo masa kat meja makan je laa








Tuesday, April 15, 2014

welcome nissan serena highway star (S-hybrid), bye bye our lovely avanza (thnx a lot)

 entry terdahulu

 mama ade berangan kan...
terngiur masa road show nissan serena highway star S-hybrid


almaklum avanza asyik rosak je..
aircondnye
pastu dh lama tak bawak jalan jauh pon
tak berani
tak sangka setelah berkhidmat selama 7 tahun 
yeay berjaya trade in dengan nissan serena highway star (S-hybrid)
syukur
berharap tiada lagi masalah
mama boleh drive dengan tenang
nak pi site jauh pon takde la susah hati lagi kan

papa la yg berurusan settle A to Z
mama langsung tak masuk campur
nama loan pon die sendiri
masa tu ingat dapatla nissan grand livina
sampai dah beli no plat ikut birthday papa pon mama masih tak tahu kereta apa yang di beli
memangla berangan nk kereta idaman
tapi ukur baju di badan sendiri takut loan tak lepas komitmen rumah je dah tinggi
mama mmg tak join loan la..
kalau beli rumah okey la jugak kan
 sekali masa dia dah pi amik kereta pon masih berteka teki
harap sangat bkn grand livina sebab tak biasa ala sedan
 petang tu pukul 6 petang papa sampai ofice mama dgn bateri hp kong
surprise betulla
puas dh contact kawan site papa
sekali nampak papa sampai dengan kereta ehem ehem
surprise betolla papa ni

layan pic uolls..
share kenangan dgn keluarga yg tersayang

  1. NOTA KAKI TAK CAGU:* 
  • takde niat apa2...kalau ade yg rasa or salah faham, hang jawab la kat padang masyar...eden punye keluarga jauh2..kek fb, instagram, blog, keek la ruang kami tahu khabar~ kalau ahli famili sendiri tak puas hati...tu masalah hang sendiri hokeay!! jangan ada hasad dengki ... peace no war

 bye-bye mr JKM avanza ... 2007 ~ 2014, 7 tahun suka duka bersamamu
:kenangan sebelum kawen
:kenangan masa kawen
:kenangan pi bersalin kan imani
:kenangan kereta rosak dekat highway kat2 pagoh
- hari ni mood sedih, jodoh kita sampai di sini agaknye
*pic 30 Ogos 2007 (depan umw toyota kat bomba larkin) & kenangan hari ni bye avanza
emotional plak

hokeay dah nak kena belajo parking plak ye

kali ni papa pi amik kereta dgn kawan, sebab mama tgh keje

1st time masuk

selamat ke tangan kami, semoga dapat berbakti dgn efisien ye
Layan pic instagram.. si comel kami imani farrah putri


captain america~layan sampai tertido budak ni

budak curly mama

nando & espetada tak boleh dipisahkan dengan kami

our selfie

Wednesday, March 19, 2014

isu hati

[ISU HATI]

aku tiada ruang untuk mengadu
ada 
pada Yang Maha Kuasa
ya telah ku serahkan padaNYA
aku sudah redha
aku letakkan segalanya pada kuasaNya
maka aku berserah

aku perlukan bahu untuk mengadu
tapi siapa la akan faham
aib tak perlu dibuka

aku harap suatu hari ku baca semula
aku akan tersenyum
ingat saat getir
hati aku terluka
mata ku berkaca tapi tidak lagi mengalir air mata
mungkin aku telah bersedia atas segala kemungkinan
mungkin aku telah kuat dengan kejadian yang lepas

aku bahagia
selagi tidak ku ketahui perkara sebenar
tapi kan Allah Maha Kaya
aku berdoa saban hari
maka inilah jawapannya
yang aku pohon setiap hari

Ya Allah
Kau terbitkan sisa sabar padaku
Kau berikan aku kekuatan
dulu aku pernah menolak kau sebab tidak mahu disakiti
sekarang aku telah mendapat bahagian ku
Sakit
Pedih
Demi permata syurgaku aku gagahkan jiwa
aku pura-pura terima kecurangan sikap
walau kau anggap ini hanya hiburan hatimu
aku hanya ingin kejujuran
apalah nilai kesungguhanmu kalau akhirnya kau sakiti ku dibelakangku
kan sudah ku katakan Allah Maha Mengetahui
Rasa ku selalu kuat
Janganlah silap langkah
Selalu tingkahmu meninggalkan jejak
Jejak yang akan mengaibkan dirimu sendiri
Bersediakah kau menjawab di Sana
Mana janji mu di malam yang lalu
 kau bersumpah demi Allah
demi permata mu
 jalan mana harus ku ikut untuk melaksanakan amanah & tanggungjawabku
sedangkan aku dibelakangmu, tahu laluan mu terpesong

ini soal hati
jangan kau permainkan
memang jasadku tersenyum

kau tahu kasih ku bagaimana
kau lihat
kau rasa

kalau ini dugaan mu ke atas ku
aku rela pergi bawa jiwa
ya
aku akan pendam sahaja rasa ini
dan sekarang aku tahu kau puas hati
 


 PUISI TENTANG SESEORANG
 Aku lari ke hutan, kemudian menyanyiku
 Aku lari ke pantai, kemudian teriakku
 Sepi... Sepi dan sendiri aku benci.
 Aku ingin bingar. Aku mau di pasar.
 
 Bosan aku dengan penat,
 dan enyah saja kau, pekat!
 
 Seperti berjelaga jika aku sendiri
 Pecahkan saja gelasnya biar ramai
 Biar mengaduh sampai gaduh
 
 Ahh.. ada malaikat menyulam jaring laba-laba belang
 di tembok keraton putih
 Kenapa tak goyangkan saja loncengnya?
 Biar terderah,
 atau... aku harus lari ke hutan belok ke pantai?


Monday, March 17, 2014

nissan serena s-hybrid highway star ..oh my dream car...IN my dream laaa


last 2 week, pi city square jb..
tetiba nampak ade pulak dealer nissan tgh promo kereta kt situ..
niat nak ler tengok nissan grand livina baru tuh..
lampu belakang dia cantik sangat


klik-klik ye :)

the hybrid family
the serena s-hybrid
eco drive
specification
price
 nissan web serena s-hybrid

tup tup..tertengok plak ada 1 mpv ni..
dah la kita mmg minat giler kat mpv..
avanza en suami beli sebelum kawen lagik dh masuk 7 tahun..
masih setia berkhidmat


sekali tgk smart pulak nissan serena S-Hybrid highway star
ala2 mini vellfire
hahahahaha
tapi harga mmg jauh la dr alphard or velfire tu
ini pon kata 0 execise duty ..tapi kata lepas promo ni 
dah start kena duty
sempat la belek2

berangan
my dream car
 -
 -
-
 dalam mimpi laaa



 apa yg best 
nissan serena S-hybrid 
korang kena tgk brochure

nak explain teknikal mmg tak reti

 the 1st mpv hybrid katanye 

apa yang best bagi kita
  • mpv (sebab mmg suke mpv) - 8 seater
  • fully imported
  • hybrid
  • ada innovative key
  • twin powered sliding door
  • ada hidden storage kat belakang & bawah seat
  • flexible seat arrangement..ada 14 configuration...mcm2 style leh buat
& salesman tu  kata zero duty ..harga dari rm149 xxx ..kalau siap duty mmg naik le harga.








 
 







ko tengok interior dia...
walawei lap air liur
  




ini yg best part leh simpan barang kt tempat tersorok

pastu leh letak basikal mama & papa imani


 angan2 tak sudah

ini dari brochure die




 ADA 14 CONFIGURATION SEAT
flexible arrangement seat






 










 

















ini iklan tak berbayar hokey!!

klik entry terdahulu ye.... : )

get this widget here