cepat klik..blink ..blik..yeeeea

Friday, March 18, 2011

lawatan ke rengit kawasan orang asli..syurga barang terpakai (2nd hand dari singapore)


rengit..
nak barang2 2nd hand..
baek punya
dari singapura tu...orang singapura xreti laa pakai barang lama2...
untung orang malaysia dapat beli barang ade brand..dengan harga murah...merasa la jugak..tapi tu bagi yang suka/boleh/reti pakai barang 2nd hand..di jual oleh orang2 asli Kampung Orang Asli Bumiputera Dalam.
kerajaaan siap support diorang ni


merujuk kepada portal rasmi kerajaan negeri johor
http://www.johordt.gov.my/site/lanjutan/rengit_lubuk_barang_terpakai/

Dua minggu sekali atau sebulan empat kali, peniaga di perkampungan berkenaan akan menyeberang Tambak Johor untuk mendapatkan bekalan daripada pembekal di negara jiran berkenaan.

Menurut seorang penjual, Sharifah Norfadila Muhammad Sam, 24, para pekerja asing di Singapura yang inginkan pendapatan lebih akan mengumpul barangan terpakai majikan mereka untuk dijual kepada mereka.

“Kalau ada yang bekerja di kilang dan ada barang yang rosak sedikit, mereka akan simpan dan kemudian jual.

“Begitu juga ada pembantu rumah yang simpan barangan yang tidak mahu digunakan oleh majikan untuk dijual bagi mencari wang tambahan,” katanya.

Menurutnya, dia akan ke sana untuk mencari barangan terpakai tanpa mengharapkan bantuan daripada suami kerana golongan lelaki kurang arif menilai barangan yang digemari oleh pembeli.

“Orang ramai yang datang ke sini lebih berminat membeli barangan keperluan rumah seperti perabot atau pinggan mangkuk dan perhiasan lain,” katanya.

Menurutnya, setiap kali pergi ke Singapura, dia akan menukar wang sebanyak RM3,000 untuk membeli-belah di sana bergantung kepada kesesuaian barangan.

harusla breakfast dulu di mekdi...

McDonald’s® Family Breakfast Box

It’s the perfect breakfast for a perfect family weekend!

rm19.90 set 2-3pax (bb farrah pon makan oooiii)

favourite sungguh mekdi tu tapi die takut la dgn mr ronald...geli geleman sungguh

ok selamat datang ke

BENGKEL BARANGAN TERPAKAI KG ORANG ASLI BUMIPUTERA RENGIT BATU PAHAT, JOHOR

inilah lot2 kedai yang telah disediakan oleh pihak kerajaan...kira dapat la tempat yang lebih selesa..diorang masih lagi dalam proses pindah dari kawasan kedai (papan di tebing sungai) ke bangunan kedai konkrit.

mau cari set katil kukuh gtew...ngeh ..ngeh

saya cadangkan kalau peminat jati mmg sesuai sgt..boleh dpt barang dengan harga murah dan masih berkualiti...(tapi sya xminat jati)

alangkah ruginya..

kepada yang nak beli mesin jahit...

disinila tempatnye


ini orang masih mencari basikal...






cantek dapur ni wow...professional range cooker gteww!!

suka mak~~~


apa la yang makcik di geledah..

ramai orang cari kipas, air cooler..sbb org singapore ni suka ikut trend kut

area kawasan lama yang akan dipindahkan ke plot kedai yang lebih selesa..

terima kasih pemerintah...(lain kali jgn lupa pangkah ye)


kalau datang sila la siap2 bawak lori ye...

kalau lori 4tan berapa agaknye sewanye ek..

jual peti ais gedabak macam jual ikan je diorang ni

peti ais gadang2

sapa suka beli mainan anak 2nd hand..inilah tempatnye..tapi..not recommended la..erkk~~




bargain2 kak...harga pecah telur

agak2 nak menebas ..setnye dah de ni

apa la papa farrah cari..cari basikal xjumpa2

kedai ni barang2 di takbanyak tapi berkualiti
cantik sungguh la cabinet ni..solid..tp rege rm1300..kalau tawar leh dapat murah kut

yang ni paling baek punya..meja kopi solid

rm2++..mana nak carik..



<<>>

datang lagik ek

6 comments:

  1. a'ah btul la irma..
    org singapore mmg gtu.dorang kalu barang lama,wpun elok lagi dorang suka buang atau bagi org..aku tau sgt pe;el nya org singapore ni.hehe

    ReplyDelete
  2. Tak tahu pun ada tempat macam ni :-)

    ReplyDelete
  3. kak eynda..kalau org johor..sure tahu tmpat ni...syurga bagi yang suka barang jati & reti upholstry sofa..bagi yg suka cat2 brg2 lama...sampai cantek...ni la tempatnye..tp bagi yg nak mudah..main tunjuk je..xsesuai...dh la brg lama..kena pilih lok2

    ReplyDelete
  4. as salam.. boleh tak bg no phone2 peniaga di sana yg blh kami hubungi? kami ingin membeli basikal terpakai secara borong? kalo ada, bolehlah tlg emailkn ke ctaisyah_200793@yahoo.com.
    terima kasih..

    ReplyDelete
  5. em berminat la. sekarang furniture kat malaysia ni tak berkualiti. walau pun 2nd tapi berkualiti. mcm barang dulu. Boleh Tak bagi contact orang kat sana. boleh la nak sewa lori wowna82@gmail.com

    ReplyDelete

klik entry terdahulu ye.... : )

get this widget here

go mama go!